Sorry, item "offcanvas-col1" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col2" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col3" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col4" does not exist.

HR

Više od 100 godina
vrhunskog upravljanja tekstilom

SALESIANER je vodeća austrijska tvrtka za iznajmljivanje tekstila i osigurava s ukupno 30 lokacija u jedanaest zemalja potpunu opskrbu za zdravstvo, hotelijerstvo i ugostiteljstvo, industriju i trgovinu. Na Austrijskom tržištu 14 podružnica jamči potpunu regionalnu pokrivenost. Druge lokacije su u Njemačkoj, Švicarska i zemljama centralne i istočne europe  Hrvatska, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka i Slovenija.

Obiteljsko poduzeće osnovala je Magdalena Wittmann 1916. godine u bečkoj ulici Salesianergasse. Hans Krautschneider, sin osnivačice, u sedamdesetim je godinama preuzeo ideju iz Sjedinjenih Američkih Država te ju donio u svoju domovinu: najam rublja i odjeće. Danas ovo uspješno poduzeće vodi Mag. Thomas Krautschneider - treća generacija obitelji. SALESIANER grupa pruža vrhunsku kvalitetu, higijenu i sigurnost opskrbe kod usluga pranja te sigurnost opskrbe unajmljenim tekstilom za zdravstvo, hotelijerstvo i gastronomiju te radnom odjećom za industriju i obrte.

Tekstil za čiste prostorije, proizvodi za higijenu sanitarnih prostorija kao i reklamni otirači i otirači za zaštitu od prljavštine upotpunjuju našu ponudu.

Brojevi & činjenice

Snažan USPJEH razlikuje nas.

Istaknite se našom predanošću izvedbi i nadahnite naše kupce inovacijama i individualiziranom brigom.

Neumorno radimo kako bismo premašili očekivanja.

Mehr anzeigen

ZAHVALNOST nas povezuje.

Održavanje partnerstva s našim kupcima, dobavljačima i zaposlenicima koje se vrte oko uvažavanja važan je dio naše korporativne kulture.

aš uspjeh i uspjeh naših partnera temelji se na uzajamnoj podršci, poštenoj suradnji i ispunjavanju obećanja.

Mehr anzeigen

RAZNOLIKOST nas čini jakim.

Ne samo da posebnu važnost pridajemo toleranciji kada je riječ o nacionalnosti, kulturi, vjerskim uvjerenjima, spolu, dobi i seksualnoj orijentaciji osobe, već se posebno usredotočujemo na postizanje različitosti.

U našoj tvrtki rade ljudi iz različitih kulturnih okruženja i preko 60 zemalja.

Mehr anzeigen

SALESIANER Timeline

1916

Magdalena Wittmann dobiva „dozvolu za otvaranje tvrtke za pranje i čišćenje“ te preuzima praonicu u Salesianergasse u Beču.

1928

Prvi SALESINAER kamion za tekstil: bračni par Magdalena i Josef Krautschneider kupuje nekretninu prve praonice i glačaonice u Wiedenu „Erste Wiedner Wasch- und Bügelanstalt“. Kao podsjetnik na prvu lokaciju tvrtka dobiva ime „SALESIANER“.

1956

Sjedište tvrtke u ulici Linzer Straße: kemijska čistionica u Beču (1140) postaje jedan od najmodernijih pogona u ovoj branši u Austriji. Mreža podružnica širi se na 70 lokacija u Beču.

1970

Hans Krautschneider osniva SALESIANER MIETTEX. Sin osnivača preuzima ideju za najam tekstila iz Sjedinjenih Američkih Država kao novo, obećavajuće poslovno područje.

1991

Početak širenja na srednjoistočnu Europu: otvara se prva inozemna podružnica u Budimpešti. Bio je to početak uspjeha SALESIANERA u istočnoj i jugoistočnoj Europi.

2008

Integracija trvrtke MEWA: preuzimaju se poslovna područja hotelijerstvo i zdravstvo od MEWA Austrija.

2018

Integracija tvrtki Wozabal + Umlauft: uspješnim preuzimanjem šest pogona SALESIANER se učvršćuje kao tržišni lider.

2019

HQ22: sjedište u Beču (1220) renovira se i preuređuje. Nastaje novo, moderno sjedište tvrtke SALESIANER grupe.

Aktualne informacije

Preuzmite dodatne informacije o aktualnim temama kako biste dobili kratki pregled.

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close