Sorry, item "offcanvas-col1" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col2" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col3" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col4" does not exist.

HR

Nagrada Clusterland Award za SALESIANER

Već je osmi put podijeljena nagrada Clusterland Award za suradnju među poduzećima. 2019. godine nagrada je pripala zajedničkom projektu TEX2MAT, u kojem je SALESIANER aktivno sudjelovao kao kooperacijski partner.

clusterland award 2019 f666134c

Recikliranje umjesto odlagališta smeća
Stari tekstil većinom završi na odlagalištima ili u pećima za spaljivanje. Projektom za recikliranje tekstila želi se spriječiti gubitak vrijednih resursa. Kod SALESIANERA nastaju velike količine gore navedenih mješavina pamuka i poliestera dotrajalošću posteljnog rublja. Najveći izazov pri recikliranju predstavlja prije svega sastav miješane tkanine kod koje je tehnički vrlo teško provesti odvajanje različitih vlakana. Potpuno izdvajanje pamuka ključno je i s obzirom na različita kemijska svojstva i s obzirom na daljnji proces obrade polivlakana.

Inovativni postupak za poslovnu lokaciju Austrija
Cilj je bio razvoj novog postupka kako bi se omogućila ponovna obrada ostataka tekstila (vlakana pamuka i poliestera). U tom pogledu trebalo je zatvoriti krug materijala od sirovine do sirovine i ponovno iskoristiti “novo dobivene sirovine.” Nakon godine i pol trajanja projekta dostupni su obećavajući rezultati. Trenutačno se nova metoda nalazi u fazi testiranja i slovi kao putokaz za razvoj austrijske tekstilne industrije.

Suradnja kao ključ uspjeha
I Thomas Gittler, voditelj IMS-a u SALESIANERU, vidi dugoročne prednosti za tekstilnu industriju: „Udruživanje različitih poduzeća s raznolikim znanjima i iskustvom pokazalo je kakvi se pozitivni rezultati mogu postići suradnjom. Naravno, moraju se poduzeti daljnji koraci kako bi se rezultati još više poboljšali. No vrlo sam zadovoljan s dosadašnjim tijekom suradnje i sretan sam zbog toga što je projekt Tex2Mat odlikovan nagradom Clusterland Award 2019.“

Natrag

Rado ćemo

Vas osobno

savjetovati!

Nazovite nas

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close