Sorry, item "offcanvas-col1" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col2" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col3" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col4" does not exist.

HR

Nagrada Clusterland Award za SALESIANER

Već je osmi put podijeljena nagrada Clusterland Award za suradnju među poduzećima. 2019. godine nagrada je pripala zajedničkom projektu TEX2MAT, u kojem je SALESIANER aktivno sudjelovao kao kooperacijski partner.

Recikliranje umjesto odlagališta smeća
Stari tekstil većinom završi na odlagalištima ili u pećima za spaljivanje. Projektom za recikliranje tekstila želi se spriječiti gubitak vrijednih resursa. Kod SALESIANERA nastaju velike količine gore navedenih mješavina pamuka i poliestera dotrajalošću posteljnog rublja. Najveći izazov pri recikliranju predstavlja prije svega sastav miješane tkanine kod koje je tehnički vrlo teško provesti odvajanje različitih vlakana. Potpuno izdvajanje pamuka ključno je i s obzirom na različita kemijska svojstva i s obzirom na daljnji proces obrade polivlakana.

Inovativni postupak za poslovnu lokaciju Austrija
Cilj je bio razvoj novog postupka kako bi se omogućila ponovna obrada ostataka tekstila (vlakana pamuka i poliestera). U tom pogledu trebalo je zatvoriti krug materijala od sirovine do sirovine i ponovno iskoristiti “novo dobivene sirovine.” Nakon godine i pol trajanja projekta dostupni su obećavajući rezultati. Trenutačno se nova metoda nalazi u fazi testiranja i slovi kao putokaz za razvoj austrijske tekstilne industrije.

Suradnja kao ključ uspjeha
I Thomas Gittler, voditelj IMS-a u SALESIANERU, vidi dugoročne prednosti za tekstilnu industriju: „Udruživanje različitih poduzeća s raznolikim znanjima i iskustvom pokazalo je kakvi se pozitivni rezultati mogu postići suradnjom. Naravno, moraju se poduzeti daljnji koraci kako bi se rezultati još više poboljšali. No vrlo sam zadovoljan s dosadašnjim tijekom suradnje i sretan sam zbog toga što je projekt Tex2Mat odlikovan nagradom Clusterland Award 2019.“

Natrag

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close