Sorry, item "offcanvas-col1" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col2" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col3" does not exist.

Sorry, item "offcanvas-col4" does not exist.

HR

SALESIANER je primio nagradu za predanost zaštiti klime

SALESIANER je jedna od 18 austrijskih tvrtki koje dodjeljuje tvrtka Klimaaktiv, inicijativa koju je pokrenulo Savezno ministarstvo klimatske akcije za zaštitu klime, za našu iznimnu predanost energetskoj učinkovitosti i zaštiti klime.

SALESIANER Klimaschutzpreis 2022 9979dd2d

Thomas Gittler (Head of Integrated Management Systems), Mirsad Muric (Technology and Lean Management) with Bettina Bergauer (Federal Ministry of Climate Action)

Savezno ministarstvo djelovanja u području klime, okoliša, energetike, mobilnosti, inovacija i tehnologije koristi ovu nagradu kako bi prepoznalo mjere koje su uspješno poduzela austrijska industrijska i komercijalna poduzeća, kao i ambiciozne akcijske planove za razdoblje do 2030. koje su izradili partneri projekta Klimaaktiv za postupno ukidanje upotrebe fosilnih goriva u najvećoj mogućoj mjeri.

Partner smo projekta Klimaaktiv od 2013. godine, redovito prijavljujući i provodeći akcijske planove na našim različitim lokacijama za to vrijeme, uključujući različite mjere optimizacije procesa, kao i uvođenje energetski učinkovitih linija za pranje rublja, linija za glačanje i sustava finišera. Činjenica da su fotonaponski sustavi instalirani na krovovima gotovo svih naših lokacija u Austriji pokazuje Salesianerovo predviđanje i dugogodišnju predanost održivosti.

Praonice koje su dodijeljene na ovaj način štede ukupno 42 milijuna kWh električne i toplinske energije svake godine zahvaljujući poduzetim mjerama, što odgovara uštedi od oko 5.990 tona CO2. Opsežne i inovativne mjere koje su uvele nagrađivane praonice rublja radi uštede energije i CO2 kretale su se od optimizacije proizvodnje komprimiranog zraka i povrata topline do prelaska na biomasu kao gorivo.

S našim Akcijskim planom za 2030., SALESIANER ističe predani rad na poboljšanju energetske učinkovitosti i povećanju udjela energije u tvrtki koja dolazi iz obnovljivih izvora. U tu svrhu usmjeravamo svoju pozornost na povećanje udjela vozila koja koriste alternativne pogonske tehnologije, uključujući povezanu infrastrukturu.  Uvođenje sustava za bilježenje podataka o proizvodnji, uključujući praćenje potrošnje energije, znači da će ubuduće biti moguće zabilježiti ključne mjerne podatke u stvarnom vremenu i skratiti vrijeme odziva.

Projekti za razvoj alternativnih načina proizvodnje pare predstavljaju poseban izazov, a naš je cilj značajno smanjiti količinu upotrijebljenih fosilnih goriva. SALESIANER bi također želio proizvesti više električne energije pomoću energije vjetra.  Načela održivosti i odgovornosti prema okolišu i društvu u cjelini ključni su aspekti kulture naše tvrtke, motivirajući tim pod CTO Mirsadom Murićem i menadžerom IMS-a Thomasom Gittlerom na razvoj i provedbu inovativnih i održivih projekata.

Natrag

Rado ćemo

Vas osobno

savjetovati!

Nazovite nas

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close